Ny peberspraylov, forlængede restriktioner og oversigt over kompensationsfrister

Peberspray forbudt at købe uden særlig tilladelse fra mandag

 

Mandag den 1. februar 2021 træder de nye regler for besiddelse af peberspray i kraft. Det betyder, at peberspray nu i udgangspunktet vil være forbudt at erhverve, besidde og bære peberspray i Danmark. Der gælder dog undtagelser, såfremt personer, med særligt behov for beskyttelse, har fået tilladelse af politiet. Denne skal ved køb af peberspray vises, sammen med forevisning af ID. De nye regler åbner angiveligt for, at denne sidste gruppe skulle kunne blive større, end tilfældet er i dag.  

Det betyder med andre ord, at det fortsat er lovligt at sælge pebersprays – men kun til kunder med særlig tilladelse. Forhandleren vil fortsat skulle vejlede om anvendelse og mulige skadevirkninger af peberspray. Husk også, at pebersprays fortsat kun må sælges fysisk, og altså ikke via click-and-collect eller lignende digitale løsninger.

Tilbagerulningen af pebersprayordningen indebærer også, at de privatpersoner, der har erhvervet en peberspray inden den 1. februar 2021, til og med den 31. marts 2021, kan besidde og bære pebersprayen i eget hjem eller på offentligt tilgængeligt sted med henblik på bortskaffelse. Politiet vil anvise, hvor pebersprayen kan indleveres i denne overgangsperiode. Dette vil ikke være hos forhandlerne.

 

Restriktioner forlænget til den 28. februar – nye støttetiltag på vej

Regeringen meldte i går ud, at alle nuværende coronarestriktioner fortsætter frem til den 28. februar. Dermed betyder det også at alle udvalgsvarebutikker, herunder våben- og jagtbutikker, skal holde lukket i denne periode. 

I den forbindelse har regeringen annonceret en række nye tiltag, der skal hjælpe med at holde hånden under virksomheder, der grundet restriktionerne er presset på deres likviditet. Udspillet indeholder bl.a. udskydelse af A-skat, AM-bidrag og moms. Læs mere om disse ordninger her

Dansk Erhverv presser på for at få lavet en genåbningsplan, så butikker og andre virksomheder kan begynde at planlægge en eventuel genåbning i tide. I kan læse om Dansk Erhvervs konkrete forslag til en genåbningspakke her

 

Få overblik over frist for søgning af kompensationspakker 

I samme genre har Dansk Erhverv samlet en oversigt over alle kompensationspakker, perioderne de dækker og hvornår der er ansøgningsfrist for de forskellige pakker. Det gælder dækning af udgifter til bl.a. omsætningstab, faste omkostninger eller hjemsendelse af medarbejdere. Læs hele oversigten her.